2011. július 30., szombat

Majonéz házilag

Nem egy ördöngös dolog, azt mondják, mégis amikor a tojássárgás változatot próbálgattam valahogy nekem sosem jött össze. 
Aztán egyszer csak megtaláltam erről a fajta készítési módról egy videót, és azóta csakis így csinálom. :) 
Roppant egyszerű, és hamar készen van.

Hozzávalók:
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • 1 tk. mustár
  • 2-3 csepp citromlé
  • 2 dl. olaj.

Elkészítés:

Rém egyszerű. Mindent egy magasabb edénybe teszek, és alulról kezdve botmixerrel összekeverem.
Én citromléből mindig egy kicsit többet teszek bele, és cukrot is szoktam hozzá 1-2 csipetet, meg egy kevés őrölt borsot. A tojást előtte lefertőtlenítem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése