2013. április 18., csütörtök

Sztracsatella muffin




Szeretem a muffint sütni, mert többnyire hamar kész van, és a gyerekeim imádják. Ez egy könnyű tésztájú, nagyon finom muffin. Eredetileg tejszín kellett volna bele (3-4 ek.), de nekem most nem volt itthon, így joghurttal pótoltam. Stahl recept.


Hozzávalók:
  • 10 dkg. tejcsokoládé
  • 15 dkg. puha margarin
  • 15 dkg. xilit (cukor)
  • 2 tk. vanília aroma
  • 2 tojás
  • 1 kis dobozos joghurt
  • 20 dkg. liszt
  • 1 tk. sütőpor





Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 180 C fokra, és a muffin tepsibe papírt teszünk.
A csokit apróra vágjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral. 
A puha margarint felhabosítjuk a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és ezzel is jól eldolgozzuk.
A masszát a joghurttal fellazítjuk, aztán fakanállal hozzáadjuk a sütőporos lisztet meg az apróra vágott csokit.
A tésztát belekanalazzuk a tepsibe és kb. 30 perc alatt megsütjük.

Fagyiskanalat használtam, azzal adagoltam a tésztát a formába.





 

3 megjegyzés:

  1. Juj, de jól hangzik! El is készítem a hétvégén, mert a napokban nagyon muffin ehetnékem volt.:-))

    Szeretnélek meghívni a 15. SAD fordulóra, melynek én vagyok a házigazdája. Témája pedig: Jaj, de jó a habos sütemény! :-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon egyszerű és szép is, a belseje is:) Szereti a család a muffinokat, mindig vadászom az új recepteket.

    VálaszTörlés
  3. Gionetta!
    Köszönöm szépen! :) Nálunk gyakran van muffin ehetnék, én meg örülök neki, mert hamar elkészíthetők. :)

    Trollanyu!
    Köszi! Nagyon finom a tésztája, érdemes kipróbálni! :) Én is mentegetem folyamatosan ami megtetszik. :)

    VálaszTörlés