2014. február 8., szombat

Baileys készítése házilag

 


Ezt szintén régóta terveztem, hogy kipróbálom. Amikor Mónikánál megláttam, leginkább az ajándékötlet fogott meg, (és amit szintén felhasználtam, az üvegekre a díszítést!) aztán azóta már kétszer is elkészítettem, eddig még
mindenkinek ízlett. Első alkalommal csak rummal készült, akkor nem volt annyira érezhető az alkohol benne, persze csak egy egyszerű rumot vettem bele aminek lássuk be nem túl magas az alkohol tartalma. Másodszorra vettem hozzá egy üveg fehér rumot, azt tettem bele 2 decilitert, úgy már érezhetőbb volt. :) Nekem, ugyan nem vagyok túlságosan alkohol párti, azért ez nagyon bejött. :) Köszi Móni!! Bemásolom az eredeti receptet. Megjegyzésem még: én nem szitáltam porcukrot, a sűrített tej pedig csak 1 tubus volt.


 

Hozzávalók:
  • 7 dl. kávétejszín!
  • 15 dkg. átszitált porcukor
  • 1 zacskó mogyorós capuccino por /100g/
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 18 dkg. sűrített tej
  • 1 dl. rum
  • 1 dl. konyak.

 

Elkészítése:

2 dl. tejszínt felmelegítek, de nem forralom fel!
Leveszem a tűzről és elkeverem benne a capuccino port csomómentesen.
Ezután hozzákeverem a porcukrot és a többi hozzávalókat.
Legvégén adok hozzá 50 % Casino rumból 1 decit és 1 deci jó minőségű konyakot.

Ebből az adagból kb. 1,3 liter lesz.
Végül üvegekbe töltöm és hűtőbe tárolom.
2-3 nap érés után igazán hasonló ízvilága lesz a boltban kapható Baileys likőréhez.


Az utolsó készítésnél több, mint egy hétig is állt a hűtőben, mire elfogyott a vége. Tökéletes volt az íze. :)



Egészségünkre!! :)

4 megjegyzés:

  1. Nem vagyok én sem alkohol párti de ebbe szívesen belekóstolnék! Nagyon finom lehet! Egy gondom biztos adódna ha elkészíteném a hűtőre lakatot kéne tennem mert férjuram mellett biztos nem maradna meg sokáig:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jót nevettem a hűtő lelakatolásán! :D Hidd el, függőséget okoz! :)

      Törlés