2014. október 19., vasárnap

Meggyes- zabpelyhes muffin




Gyors, és nagyon finom. Recept innen


Elkészítés:


  • 18 dkg. liszt
  • 8 dkg. zabpehely
  • 2 kk. sütőpor
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 1/4 kk. só
  • 1 db. tojás
  • 2 dl. tej
  • 10 dkg. cukor
  • 0,6 dl. napraforgó olaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 17 dkg. meggy
  • 1/2 citrom reszelt héja.



Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.

Vajazzuk ki, vagy béleljük ki a muffinformát.
A lisztet, a zabpelyhet keverjük össze a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
Egy másik tálban keverjük össze habverővel a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal és dolgozzuk össze a lisztes keverékkel.
Forgassuk bele a magozott meggyet, reszeljük hozzá a citromhéjat és óvatosan ismét keverjük át.
Töltsük a muffinformába, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Mikor megsült még hagyjuk kb. 5 percet a formában, majd rácsra téve hűtsük ki.

Merőkanállal kanalazható a formába. :)






3 megjegyzés: